Naturen er dit frirum

Naturen som læringsrum

Vi træner ledere og medarbejdergrupper i naturen omkring vores kursusejendom ude i Uhrehøje Skovdistrikt. Vi bruger naturen som trænings-rum, fordi naturen skaber rigtig gode rammer for læring. 

Kursisten får ikke bare for frisk luft, men oplever at naturen stimulerer sanserne via dufte, farver og lyde. Naturen giver os også plads til at lave fejl, uden at det “koster” noget for den enkelte.

Naturen åbner op for en umiddelbar spontanitet og løsner op for den anspændthed, som kan fylde i et mødelokale. 

Deltagerne griner og kan pludselig more sig over egne fejl, fordi træningen foregår i en afslappet atmosfære.

Mere end 20 års erfaring i træning i naturen, har vist os at det gør en stor forskel for deltagerne, at aktiviteterne foregår udendørs, fremfor at sidde i et mødelokale i et konferencecenter.

Det gør naturen

  • Beroligere nervesystemet
  • Øger kreativiteten
  • Øger positiviteten
  • Stimulerer sanserne

Gør noget nyt. Få noget nyt

Mød hinanden i en anden kontekst

Hvorfor altid holder møder i de samme lokaler? 

Hvad med at lave jeres næste møde som Walk and Talk udenfor. Tag måske endda madpakken med – den smager helt anderledes udenfor. 

Når vi går eller opholder i naturen, synkroniserer krop og sind sig. Det er dokumenteret, at have en positiv effekt på fx hjerterytme og blodtryk. 

På arbejdspladsen handler det om at skabe motivation til at gøre noget andet og at vise det er okay. 

Der skal skabes rum, og trykket skal tages af de udfordringer hverdagen måtte bringe. Det handler om af skabe nye løsninger og indsigter i vores hverdag. 

 

 

Naturens påvirkning

Siden slut 90erne, hvor Uhrehøje blev til, har vi troet på den gavnlige effekt af at opholde sig i naturen, fordi vi oplevede det hos vores kursister med egne øjne.

I dag er vi heldigvis i stand til at dokumentere, at vores ”tro” er fakta. Den positive effekt på humør, indlæring og energiniveau, når vi opholder os eller arbejder i naturen, er nu dokumenteret i et stort antal videnskabelige forsøg.

Den effekt udnytter vi hele tiden under vores kurser, når vi skal bidrage til at udvikle mennesker som individ og team.  

Her deler vi et lille udpluk af relevant forskning og artikler vedrørende naturens påvirkning på os som mennesker (Klik på teksten).  Ellers finder du en masse på vores ven Google. 

Vi træner i naturen

Adresse

Uhrehøje Farsøvej 95
DK-9640 Farsø

Kontaktinfo

info@uhrehoje.dk
tlf: 96 49 50 10

Designet af Plico A/S. All rights Reserved.